Printer Friendly Version У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МОСКВИ 24. МАРТА ОБЕЛЕЖЕН ПОЧЕТАК НАТО БОМБАРДОВАЊА СРЈ 1999. г. @ 26 March 2024 10:25 AM

Колектив Амбасаде, на челу са амбасадором Момчилом Бабићем, 24. марта је положио цвеће на спомен - плочу, постављену у дворишту Амбасаде поводом 25. годишњице од почетка НАТО бомбардовања СР Југославије.

Амбасадор Бабић се захвалио за солидарност и подршку припадницима Сверуског друштвеног покрета “Народни фронт“, који су и ове године положили цвеће и одали почаст жртвама велике трагедије, која је пре 25 година задесила нашу земљу. Том приликом је нагласио да већ 25 година Московљани тугују са нама због жртава бомбардовања наше отаџбине, а овог 24. марта ту тугу делимо са њима због погинулих у стравичном терористичком нападу на Центар „Крокус сити“ у Подмосковљу.

Руководилац Извршног комитета Покрета Михаил Кузњецов је у свом обраћању подсетио да је 24. марта 1999.г. отпочело страховито бомбардовање српске престонице, на коју су снаге НАТО избациле хиљаде тона муниције, уз примену касетних бомби, изражавајући жаљење због великог броја жртава.

Захвалност припадницима „Народног фронта“ изразила је и Лена Милојевић, председник Удружења Срба „Никола Тесла“, нагласивши да терористички акт који се десио у Подмосковљу представља велику трагедију и да српски народ, који је преживео много тога, разуме тежину овог трагичног догађаја и саучествује у болу са пријатељским руским народом због бројних жртава овог безумног напада. 

Video