Printer Friendly Version ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА МЕЂУНАРОДНЕ ПРЕВОЗНИКЕ О ПРЕЛАСКУ КОПНЕНИХ ГРАНИЦА РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ @ 11 January 2024 01:51 PM

Обавештавамо да су сви гранични прелази из Белорусије у Руску Федерацију и обрнуто затворени за међународни транспорт робе до даљњег. Имајући у виду тренутну безбедносну ситуацију искључиво се препоручује улазак, као и излазак из Русије копненим путем из Летоније или Естоније.

У складу са Споразумом између Владе Руске Федерације и Владе Републике Белорусије о међусобном признавању виза и о другим питањима у вези са уласком страних држављана и лица без држављанства на територију држава потписница, тј.  Уговором о оснивању савезне државе (Минск, 19.06.2020.), а који је ратификован Федералним законом РФ бр. 2-ФЗ од 27.01.2023. године, копнена граница између наведене 2 државе има третман унутрашњег прелаза, који искључиво чувају и контролишу припадници руске Федералне службе безбедности, те је она намењена само за физичка и правна лица из Белорусије и Русије.