Printer Friendly Version У МОСКВИ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ДАНИЦЕ МАРИНКОВИЋ "СУДИЈА У РАТУ И МИРУ" @ 31 October 2023 03:29 PM

У московској Библиотеци стране књижевности М. И. Рудомино, 27. октобра 2023. одржана је презентација књиге „Судија у рату и миру“ ауторке Данице Маринковић, која је као судија истражног суда говорила о трагичним догађајима на КиМ (Клечка и Рачак). Ови догађаји су 1999. послужили као повод за почетак бомбардовања СРЈ од стране НАТО. Промоција је одржана уз присуство представника Московског савета ветерана, МГУ М.В.Ломоносов, Православног универзитета св. Тихона и Друштва српско – руског пријатељства, Политехничког универзитета из Самаре, представника српске дијаспоре у Москви и др. 

Присутне је у име Амбасаде поздравила С. Павловић, док се у име Библиотеке обратио заменик генералног директора за међурегионалну и међународну сарадњу Мигељ Паласио. На промоцији су, поред Данице Маринковић, говорили и Небојша Николић, генерални директор Издавачке куће „Рад“ из Београда која је и објавила књигу, председник удружења грађана Косовскомитровачког округа Радомир Ројевић и руски новинар и продуцент, аутор филмова о распаду СФРЈ и о догађајима на КиМ Борис Костенко, бивши генерални директор православне руске телевизије Спас.

Наступи свих говорника били су пропраћени емитовањем одговарајућег фото и видео – материјала. Средства која су овом приликом прикупљена од продаје књиге „Судија у рату и миру“ намењена су хуманитарном фонду за помоћ српској деци са Косову и Метохији.