Printer Friendly Version АМБАСАДОР БАБИЋ ПОСЕТИО ТУРКМЕНИСТАН @ 4 June 2023 08:31 PM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић, који на нерезиденцијалној основи представља нашу земљу и у Туркменистану, боравио је 17. маја у радној посети њеном главном граду Ашхабаду, где се састао са заменицом министра спољних послова Махријом Башимовом, којој је предао копије акредитивних писама.

Амбасадор Бабић је, у пратњи првог саветника Бранислава Радојчића разговарао са домаћинима о унапређењу билатералних односа Србије и Туркменистана. Истакнута је важност консултација на нивоу министарства спољних послова и значај политичког дијалога на високом нивоу. Трговина, пољопривреда, индустрија вештачких ђубрива и текстила идентификоване су као области које носе велики потенцијал за сарадњу. Сфера образовања и културе такође су разматране као важне за успостављање сарадње.

Током посете Ашхабаду, уприличен је и сусрет са председницом туркменистанског парламента - Меџлиса, Дуњагозељ Гуљмановом, којој су предати оригинали акредитива и са којом су такође вођени важни разговори. Домаћини су истакли да ће пружити сву потребну подршку мисији амбасадора Бабића у њиховој земљи и унапређењу односа са Србијом.