Printer Friendly Version РУСКА ФИЛМСКА ЕКИПА ПОСЕТИЛА АМБАСАДУ СРБИЈЕ У МОСКВИ @ 6 April 2023 01:55 PM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић примио је у среду, 5. априла, режисера, сценаристу и процудента руско-српског филма "Ту смо сви наши" Јурија Суходољског и драмске уметнице Олгу Калашњикову и Марију Шербакову. Комедија која истражује теме љубави, породице и међуљудских односа снимана је у Београду, Москви и Сочију током прошле године, а премијера се очекује у току 2023.

Осим дела екипе који је посетио амбасаду, у пројекту учествују и великан руске кинематографије, народни уметник Руске Федерације Борис Шербаков, познато телевизијско лице и видео блогер Денис Семенихин и српски глумац Данијел Ковачевић, познат по улогама у филмовима "Рани мраз", "Јужни ветар" и "Балканска међа". Глумачки ансамбл употпуњује још неколико талентованих руских и српских глумаца. Главни носилац пројекта, Јуриј Суходољски упознао је амбасадора Бабића са изазовима продукције и жељом ауторског тима да филм види што више људи у Русији и Србији. Истакао је одличну сарадњу са српским колегама и срдачан пријем који је цела екипа доживела у нашој земљи, што су потврдиле и даме из свог угла. 

Током срдачног разговора, у којем су учествовали и први саветник Снежана Павловић и други секретар Сава Стамболић, амбасадор Бабић је рекао да ће се дипломатска мисија Србије у Руској Федерацији потрудити да помогне ауторима да окончају продукцију филма и организују премијеру коју заслужује дело настало из плодотворне сарадње руских и српских уметника, са тематиком која носи квалитет тема и сензибилитет који нам је драгоцен у данашњем сложеном и тешком времену.