Printer Friendly Version АМБАСАДА СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖИЛА ГОДИШЊИЦУ ПОЧЕТКА НАТО АГРЕСИЈЕ @ 28 March 2023 02:25 PM

Дипломатско особље и запослени амбасаде Републике Србије у Руској Федерацији, предвођени амбасадором Момчилом Бабићем, одали су 24. марта почаст жртвама НАТО агресије традиционалним полагањем венца и минутом ћутања код јарбола са којег се у кругу амбасаде вијори државна застава.

Током преподневних часова испред амбасаде су, упркос кишовитом времену, почели да се окупљају грађани Русије и остављају цвеће. Активисти Сверуског народног фронта дошли су да организовано искажу солидарност са страдањем српског народа од пре 24 године. Скуп је предводио Михаил Михајлович Кузнецов, руководилац Извршног комитета ове организације, у друштву драмског уметника  и копредседавајућег Регионалног штаба СНФ за Московску област Андреја Алексејевича Соколова и чланова Централног штаба - шаховског велемајстора Сергеја Александровича Карјакина и некадашњег боксерског шампиона Дениса Александровича Лебедева.

Уз велико присуство медија окупљени су положили цвеће. Амбасадор Бабић је, у друштву војног изасланика пуковника Саше Момчиловића, првог саветника Бранислава Радојчића и другог секретара Саве Стамболића разговарао са истакнутим представницима ове друштвене организације и поздравио присутне, изразивши захвалност на пажњи и солидарности.

Касније у току дана окупила се група од преко стотину младих људи из организације „Волонтерска чета“, који су носили транспаренте подршке Србији и поруке слављења руско-српског пријатељства. Они су више пута узвикивали: „Срби и Руси браћа заувек! Истина и сећање се не могу избрисати.“ Амбасадор Бабић је обишао и овај скуп и захвалио младим људима што негују сећање на страдања која су се дешавала и пре него што су се многи од њих родили, исказујући зрелу свест о дубоким везама наших народа и неправди која је учињена Србији.