Printer Friendly Version СУСРЕТ АМБАСАДОРА БАБИЋА СА ГУБЕРНАТОРОМ ЈАМАЛО - НЕНЕЦКОГ ОКРУГА Д. АРТУЈХОВОМ И ПОЧАСНИМ КОНЗУЛОМ СРБИЈЕ А. ДИБАЉЕМ @ 22 March 2023 10:46 AM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић састао се са губернатором Јамало-ненецког аутономног округа Дмитријем Андрејевичем Артујховом и почасним конзулом Републике Србије у РФ Александром Михајловичем Дибаљем.

Приликом срдачног сусрета у амбасади Србије у Москви размотрене су могућности и перспективе сарадње Србије и српских градова са Јамало-ненецким округом, познатим у Русији као „престоница гаса“, јер се 85% укупне руске производње овог енергента остварује баш у овом федералном субјекту, који је по површини око један и по пут већи од Француске или Шпаније.

На састанку се разговарало о успостављању побратимских односа између српских градова и градова који припадају овом округу, посети ученика и младих из Јамала Србији и обратно, као и о могућностима школовања српских студената на руским универзитетима уз подршку губернатора Јамало-ненецког аутономног округа.

Губентатор Артјухов је овом приликом позвао амбасадора да посети Јамало-ненецки округ, а почасни козул Дибаљ је искористио прилику да амбасадора Бабића и губернатора Артјухова позове на „Дане Ермитажа у Србији“ који ће се одржати у октобру ове године у Београду.