Printer Friendly Version АМБАСАДОР БАБИЋ ПРИМИО СЛИКАРКУ ЉУДМИЛУ ДАНИЛОВУ @ 16 March 2023 12:11 PM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић примио је сликарку Људмилу В. Данилову, која већ неколико година, са групом руских сликара, учествује у раду ликовних колонија широм Србије. Током посете амбасади у Москви, госпођа Данилова је поделила своја искуства о уметничком стваралаштву у нашој земљи, коју је упознала и завовела управо кроз сликарство. Сусрету је присуствовала и први саветник Снежана Павловић.

Њени уметнички радови су неколико година за редом представљани у Москви на изложбама под насловом „Србија са палете руских уметника“. Као знак захвалности српском народу за срдачан и братски однос према Русији и руском народу, уочи Дана државности Републике Србије, госпођа Данилова је поклонила амбасади неколико својих радова са мотивима српских градова и природних лепота наше земље. 

Амбасадор Бабић је након разговора са гошћом о њеним искуствима у Србији и заједничкој љубави према сликарству захвалио на поклонима које је уручила амбасади и одредио да ће њени радови украшавати просторије секретаријата нашег дипломатско-конзуларног представништва у Москви, уз јасно обележје ко је аутор и дародавац.