Printer Friendly Version АМБАСАДОР БАБИЋ ПРИМИО РЕКТОРА РУСКОГ ИНСТИТУТА ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ Г. А. ЗАСЛАВСКОГ @ 2 March 2023 01:02 PM

Ректор Руског института драмских уметности Григориј Анатољевич Заславски посетио је амбасаду Републике Србије, где се сусрео са амбасадором Момчилом Бабићем, са којим је разговарао о перспективама сарадање једне од најстаријих и најугледнијих школа глуме у Русији са образовним установама сличног профила у Србији.

Он је истакао да ова установа високог образовања, основана 1878. године, располаже са једним од највећих позоришта у свету, у самом историјском центру Москве, те да и у тренутним сложеним околностима одржава квалитетну сарадњу са драмским школама у Аустрији, Великој Британији, Индији, Јерменији, Кини, Мексику, Турској и другим земљама. РИДУ у свом саставу има осам факултета (глума, режија, сценографија, балет итд.)

Амбасадор Бабић је изразио велико задовољство због интересовања тако реномиране високошколске установе за сарадњу са Србијом, посебно истичући да сјајан утисак о институту оставља његова веома развијена издавачка делатност, велики број међународних пројеката и широке могућности стипендирања. Он је нагласио да је све већи број препознатљивих српских глумаца присутно у руској култури и да је све више младих људи који се управо у Русији образују да постану драмски уметници. На крају срдачног сусрета закључено је да се наставе контакти размотре најбољи начини за повезивање Руског института драмских уметности са установама у Србији.