Printer Friendly Version СУСРЕТ АМБАСАДОРА БАБИЋА И ГЕНЕРАЛНОГ СЕКРЕТАРА ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ ОДКБ С. В. ПОСПЕЛОВА @ 2 March 2023 10:56 AM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић, састао се са генералним секретаром Парламентарне скупштине Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) Сергејем Валеријевичем Поспеловим у српској амбасади у Москви. Том приликом високи гост упознао је амбасадора Бабића са активностима које обавља на дужности коју врши од 2019. године и изразио задовољство поводом сарадње ПС ОДКБ-а са Народном скупштином Републике Србије.

Амбасадор Бабић је истакао да се већ дуже од деценије негује парламентарна сарадња највишег законодавног тела Србије и Парламентарне скупштине ОДКБ-а на нивоу сталне делегације, што је од изузетног значаја за јачање укупне сарадње наше земље са чланицама ове организације - Русијом, Белорусијом, Казахстаном, Јерменијом, Киргизијом и Таџикистаном.

Генерални секретар Поспелов је говорио и о предстојећем заседању сталних одбора Парламентарне скупштине ОДКБ-а, које ће се одржати 29. марта у Санкт Петербургу и током којег ће се разматрати политичка питања, међународнa сарадњa, правна, економска и одбрамбено-безбедносна питања, у складу са широким дометима и ове међународне организције. Он је изразио наду да ће и стална делегација Народне скупштине Републике Србије узети учешћа у овим догађајима, у својству посматрача.