Printer Friendly Version АМБАСАДОР БАБИЋ ПРИМИО НАЧЕЛНИКА МОСКОВСКОГ ОКРУГА РАМЕНКИ @ 1 March 2023 01:27 PM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић примио је 28. фебруара начелника московског Градског округа Раменки и председника Скупштине округа Станислава Николаевича Дмитриева. Уважени гост из московске локалне самоуправе посетио је амбасаду у Москви у друштву модератора за међународну сарадњу московског одељења Сверуског народног фронта Андреја Анатољевича Шкурка и угледног лекара и депутата реона Тропарево-Никулино Кирила Јевгењевича Назимкина. 

Амбасадор Бабић је упознао госте са историјатом здања амбасаде и истакао да постоји посебна веза између наше дипломатске мисије у Русији и реона и градског округа Раменки. Он се посебно захвалио локалним властима на учешћу у организацији свечаности коју је, у сусрет Дану државности Србије, уприличила уметничка школа „Надахнуће“ која ради на територији реона. Посебно је нагласио велико пријатељство и добро познавање српске културе, које су исказали наставници и ученици ове школе, којом руководи Елина Сергејевна Жолкова, која је и депутат Скупштине реона.

Гости су са амбасадором Бабићем разменили утиске о историји српско - руских дипломатских односа, у светлу недавне 185. годишњице њиховог успостављања, било је речи и о урбаном развоју Москве и улози српске грађевинске индустрије у њему, током претходне две деценије. Амбасадор Бабић је упознао начелника Димитриева да амбасада планира да настави уређење свог објекта, који је сам по себи знаменитост реаон Раменки. Он се захвалио на посети и истакао да се радује наставку сарадње амбасаде и локалне самоуправе и да ће увек тежити ка продубљивању културних, економских, образовних и научних веза две земље и два народа. Сусрету су присуствовали и министар саветник амбасаде Гордана Божић и други секретар Сава Стамболић.