Printer Friendly Version АМБАСАДОР БАБИЋ ОБИШАО СРПСКЕ ИЗЛАГАЧЕ НА "ПРОДЕКСПО" САЈМУ @ 6 February 2023 12:58 PM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић посетио је „Продекспо“ најзначајнији међународни сајам прехрамбених производа у Русији и региону Заједнице независних држава, који се ове године одржава јубиларни 30. пут у Москви. Амбасадор Бабић је у пратњи директора представништва Привредне коморе Србије у РФ Дејана Делића обишао национални павиљон Србије и разговарао са представницима српских компанија које излажу на сајму.

Национални павиљон Србије је један од већих на сајму и простире се на 156 m2, где своје производе и извозне капацитете представља 18 српских предузећа која се баве производњом смрзнутог и сушеног воћа и поврћа, млечних и месних производа, пасти и тестенина, џемова, сокова, кондиторских производа, додатака јелима, вина и алкохолних пића. Амбасадор Бабић се, у разговорим са власницима компанија, менаџерима продаје и директорима извоза упознао са производним програмом, досадашњим резултатима, плановима и ситуацијама са којима се српске компаније сусрећу на тржишту Русије и ЗНД.

Истакавши да прехрамбена индустрија традиционално чини око четвртине укупног српског извоза у Руску Федерацију, амбасадор Бабић је нагласио важност извозне делатности ових компанија и њихове препознатљивости на руском тржишту и изразио подршку амбасаде Србије њиховом раду и даљем јачању привредне сарадње две земље, кроз квалитетну сарадњу са Представништвом ПКС у Москви.

„Продескпо” представља простор пословних сусрета произвођача/извозника и увозника, купаца, дистрибутера и представника водећих малопродајних трговинских ланаца из Русије и целокупне ЗНД. Сајам годишње посети око 70.000 људи из око 150 земаља, који имају прилику да се упознају са производним програмом више од 2.660 излагача. Манифестација траје од 6. до 10. фебруара у московском „Експоцентру“ а произвођачи из Србије представљени су на павиљону 2, у хали 3.