Printer Friendly Version АМБАСАДОР БАБИЋ ПОСЕТИО КОНЦЕРТ "РУСИ И СРБИ БРАЋА ЗАУВЕК" @ 4 February 2023 10:34 AM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић посетио је концерт „Руси и Срби браћа заувек“ који је, у оквиру Дана српске културе, а у сусрет Дану државности Србије, уприличила Московска уметничка школа „Надахнуће“. Наставници и ученици ове угледне образовне установе извели су познате српске песме „Тамо далеко“, „Видовдан“ и „Ово је Србија“ и друге, док је програм обогатила и традиционална руска и класична музика, као и балет.

Свечаности је присуствовао и изасланик одбране Републике Србије у Русији пуковник Саша Момчиловић, а међу окупљенима је био и амбасадор Босне и Херцеговине Жељко Самарџија. Госте је срдачно поздравио начелник московског реона Раменки Игор Алексејевич Алексејев, који је истакао снажну повезаност овог дела руске престонице, како са установама које су ту смештене, тако и са амбасадама пријатељских земаља које се налазе на територији реона.

Присутнима се обратила и Елина Сергејевна Жолкова, директор школе и депутат у Скупштини реона Раменки, која је истакла велику љубав коју колектив и ученици установе којом руководи негују према српској култури и уметности, подсећајући да се свечани концерт организује у години у којој школа прославља три деценије постојања и рада. Свечаност је окупила и представнике српског расејања у Москви, са којима су наставници, ученици и гости наставили срдачно дружење након програма, који је на најлепши начин истакао актуелност и виталност српско – руског пријатељства и братских односа два народа.

Амбасадор Бабић је у пријатном разговору са домаћинима истакао да се овим у Москви заиста свечано обележава Дан државности Србије и да се нигде у свету не могу чути српске песме како их певају руска деца.