Printer Friendly Version Амбасадору Бабићу уручена спомен-медаља победе у Великом отаџбинском рату @ 12 December 2022 01:58 PM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић састао се са протојерејем Александром Михаиловичем Петрјаковим, доктором теологије и потпредседником Фонда руско-српског пријатељства. Сусрету је присуствовао и господин Миломир Здравковић, угледан српски пословни човек из Москве и велики добротвор српске амбасаде у престоници Русије. 

Гости су амбасадору Бабићу уручили Спомен-медаљу поводом 75. годишњнице победе у Великом отаџбинском рату, у име генерала армије Виктора Федоровича Јермакова председника Савета Сверуске јавне организације ветерана Оружаних снага Руске Федерације. Отац Александар и господин Здравковић пренели су амбасадору Бабићу најбоље жеље генерала Јермакова и истакли значај заједничке борбе и победе руског и српског народа над фашизмом и нацизмом током Другог светског рата.

Домаћин је нагласио да му је велика част да прими ову комеморативну медаљу, за помен и славу наших великих предака и њихове братске борбе. Он је истакао да амбасада подржава све иницијативе и удружења руско-српског пријатељства и да му је задовољство да се упозна са активностима оца Александра на том плану. Током разговора амбасадор Бабић говорио је и о великом труду господина Здравковића и његовој помоћи приликом обнове објекта амбасаде Србије у Москви, изражавајући му захвалност отаџбине на његовом племенитом делу са уверењем да ће се сарадња на заједничким пројектима наставити.