Printer Friendly Version Амбасадор Бабић у првој званичној посети Државној Думи @ 6 December 2022 01:39 PM

Амбасадор Републике Србије у Русији Момчило Бабић боравио је данас у првој званичној посети Државној думи Федералне скупштине Руске Федерације, на позив Марије Валеријевне Бутине, депутата и члана Комитета за међународне односе. Током боравка у доњем дому руског федералног парламента амбасадор Бабић састао се и са председником Комитета за међународне односе Леонидом Едуардовичем Слуцким.

Током срдачног разговора домаћини су упознали амбасадора са активностима Државне думе и плановима за наредни период, а саговорници су разменили мишљења и ставове о актуелним питањима, са посебним нагласком на унапређењу богате интер-парламентарне сарадње законодавних тела две земље.

Амбасадор Бабић је имао прилику да се сусретне и са руско-америчким филмским радником Игором Зиновљевичем Лопатјоноком, који годинама успешно сарађује са прослављеним редитељем Оливером Стоуном, а који је представио своју идеју за снимање документарног филма радног наслова "Србија - неиспричана историја" који би на енглеском језику представио нови угао посматрања распада бивше СФРЈ, НАТО агресије и ситуације на Косову и Метохији. Након садржајних сусрета амбасадор Бабић се захвалио госпођи Бутини на позиву, домаћинима на срдачном пријему и интересовању за српско-руске односе и њихов развој и јачање, као и на новим креативним идејама у сфери филмске уметности које су изнете на састанку.