Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Србије и Сијера Леонеа @ 28 November 2022 01:35 PM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић састао се са амбасадором Републике Сијера Леоне у Москви Мохамедом Ионгавом, који на нерезиденцијалној основи представља своју земљу и у Републици Србији.

Амбасадор Бабић је пожелео срдачну добродошлицу свом колеги, који је недавно ступио на дужност и упознао га са радом српске амбасаде у главном граду Русије. Он је истакао добре односе две земље, који имају традицију од преко шездесет година и представљају добру основу за још садржајнију билатералну сарадњу. Амбасадор Бабић се посебно захвалио Републици Сијера Леоне на повлачењу признања једнострано проглашене независности "Косова" 2020. године и нагласио важност таквог поступка за односе две земље али и за међународно право.

Током сусрета саговорници су изразили задовољство што ће у Москви моћи да сарађују и унапређују односе Србије и Сијера Леонеа, имајући у виду да је амбасадор Ионгаво надлежан за нашу земљу на нерезиденцијалној основи. Амбасадор Бабић је истакао посебно могућности образовања младих из ове афричке земље у Србији, која деценијама стипендира и на други начин подржава студенте са афричког континента.