Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Бабића и депутата Државне Думе Марије Бутине @ 24 November 2022 01:03 PM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић састао се 21. новембра са депутатом Државне Думе и чланом парламентарног Комитета за међународне послове Маријом Валеријевном Бутином.

Висока гошћа посетила је амбасаду Србије и у срдачном разговору са амбасадором Бабићем изразила своје интересовање за руско-српске односе, нарочито у области сарадње законодавних тела две државе. Госпођа Бутина је нагласила да је члан групе пријатељства са Србијом у Државној Думи од првог дана свог мандата и да је веома заинтересована и за питања сарадње у високом образовању и размени студената.

Амбасадор Бабић изразио је задовољство због посвећености представника млађе генерације руских парламентараца сарадњи и пријатељству двеју земаља. Он је гошћу упознао са историјатом здања амбасаде Србије и радом српске дипломатске мисије у Русији. Саговорници су разменили мишљења о великом броју политичких тема од интереса за односе две земље а било је речи и о култури, уметности, издаваштву. На крају своје посете, госпођа Бутина је позвала амбасадора Бабића да посети Државну Думу Руске Федерације.