Printer Friendly Version Амбасада Србије учествовала у пословној конференцији "Москва - Београд" @ 23 November 2022 12:33 PM

Економска конференција са представљањем трговинских и економских могућности сарадње између престоница Руске Федерације и Републике Србије одржана је 22. новембра у Москви и Београду, у формату „телемоста“, а у организацији Канцеларије за спољне и међународне везе Града Москве, уз сарадњу Привредне коморе Србије и других партнера са српске стране.

Присуствовао је велики број представника релевантних институција и привредника из обе државе. На скупу су се могле чути изузетно корисне информације и предлози у вези са привредном сарадњом наших главних градова, могућностима за даље унапређење трговинске и економске сарадње, уз посебно акцентовање капацитета у ИТ сектору, здравству, производњи и сертификације хране, али и начинима за развој електро-дистрибутивних мрежа, сарадње у домену екосистема, иновација и др.

Представници Привредне коморе Србије, Развојне агенције Србије, Града Београда и других институција наше земље представили су привредне потенцијале и све кључне параметре који Србију препоручују као инвестиционо повољну средину и поузданог партнера за сарадњу у области економије, иновација, пољопривреде, информационих технологија и у бројним другим областима.

Скуп у Београду отворио је руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко, а у Москви, у име амбасадора Србије у Русији, то је учинила министар саветник Гордана Божић, која је између осталог, нагласила да овакви догађаји представљају снажан подстицај развоју економских односа, али и на најбољи начин потврђују пријатељство и високи квалитет укупних односа Републике Србије и Руске Федерације, као и спремност да се удруженим снагама остваре успеси на свим пољима сарадње од обостраног интереса.