Printer Friendly Version Одржана промоција руског превода књиге "Сви моји путеви воде ка Србији" @ 17 November 2022 10:26 AM

Амбасада Републике Србије у Руској Федерацији подржала је 13. новембра промоцију руског превода књиге "Сви моји путеви воде ка Србији" чији је аутор Арно Гујон, директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова. Свечаности у московском ресторану "Дамил" присуствовали су изасланик одбране пуковник Саша Момчиловић и други секретар амбасаде Сава Стамболић.

Други секретар Стамболић поздравио је присутне у име амбасадора Момчила Бабића и захвалио се у име амбасаде и Министарства спољних послова свима који су допринели да и руска публика може да се упозна са животном причом хуманитарца и добротвора српског народа, који је данас и високи службеника државе Србије. Он је нагласио да историјске личности попут Арчибалда Рајса и наши савременици попут Петера Хандкеа и Арна Гујона увек треба да буду предмет интересовања јавности, као и захвалности нашег друштва, јер сведоче о ширини и инклузивности српског идентитета и културе, док на међународном плану дају велики допринос истини о страдањима нашег народа.

Током вечери су, осим модератора Јевгенија Осенкова, директора Центра међународне сарадње „Руско-балкански дијалог“ говорили и Лилија Наумовна Белињкаја, преводилац књиге, координатор српске допунске школе "Свети Ђорђе" Весна Симић и Ранка Балотић Илић, угоститељка и власница ресторана "Дамил", која је омогућила штампање књиге. Видео поруком обратио се и Арно Гујон, који је говорио о својим искуствима и разлозима настанка књиге, те изразио задовољство и захвалност што је она сада доступна и на руском језику. Велики број присутних, купио је књигу по цени од 500 рубаља, а сав приход је опредељен за хуманитарну организацију господина Гујона „Solidarité Kosovo“ која је и даље веома активна на Косову и Метохији.