Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Бабића са амбасадором Државе Кувајт у Руској Федерацији @ 17 October 2022 02:37 PM

 

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић примио је у куртоазну посету амбасадора Државе Кувајт у Русији Мансура ал Отејбија, који је недавно ступио на дужност у Москви.

Саговорници су разменили своја богата дипломатска искуства, а амбасадор Бабић је свом госту пожелео добродошлицу и успех у његовој новој служби, на коју долази са места сталног представника Државе Кувајт у Организацији уједињених нација. Домаћин је истакао да су амбасади Републике Србије у Москви односи са амбасадом Државе Кувајт посебно значајни, јер имају и добросуседску димензију, будући да се објекти два дипломатско-конзуларна представништва налазе веома близу један другог.

Две амбасаде даће свој допринос за неговање дугих и плодних дипломатских веза Србије и Кувајта, које историјски веже и снажна сарадња у економији и грађевинарству, а током поплава које су погодиле нашу земљу 2014. године била је изражена и велика хуманост Државе Кувајт која је била једна од значајних донатора за обнову погођених подручја.