Printer Friendly Version Амбасадор Бабић присуствовао отварању "Руске енергетске недеље" у Москви @ 12 October 2022 02:59 PM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић посетио је у среду 12. октобра међународни форум "Руска енергетска недеља", чијем је свечаном отварању присуствовао. Ова изузетно важна манифестација у сфери енергетике одржава се по пети пут у Москви, у организацији "Росконгрес фондације" и руског Министарства енергетике, уз подршку Града Москве.

На отварању Пленарне седнице Форума, у којој је амбасадор Бабић узео учешћа, обратио се председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин.

Амбасадор Бабић је имао прилику да се сретне са представницима међународних енергетских агенција и организација, као и стручњацима руских и међународних компанија које производе и транспортују нафту, гас и електричну енергију. Форум је окупио представнике многих земаља, укључујући оне са којим Република Србија негује посебно богате односе, попут Мађарске, Турске и Азербејџана. Укупно ће на свим догађајима учествовати три хиљаде гостију из садамдесет земаља света, до затварања Форума 14. октобра.

Република Србија, која у сфери енергетике има веома развијену сарадњу са Руском Федерацијом и другим земљама учесницама форума, била је присуством амбасадора Бабића представљена на догађају који је се развио у озбиљну међународну платформу за разматрање енергетских политика на глобалном нивоу.