Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Бабића и заменика министра спољних послова Руске Федерације А. В. Грушка @ 8 October 2022 09:46 AM

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић састао се, у петак 7. октобра, са замеником министра спољних послова Руске Федерације Александром Викторовичем Грушком.

Разматрана су питања билатералне сарадње и развоја односа стратешког партнерства који постоји између две земље, уз посебан осврт на глобалну кризу и притиске које Република Србија трпи због принципијалне позиције у међународним односима.

Било је речи и о ситуацији на Косову и Метохији, у вези које је наглашен кључни значај Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, као правног основа за решавање сложених проблема у јужној српској покрајини.

Размењена су мишљења о међународним приликама, у светлу ситуације у Украјини. Амбасадор Бабић је изложио ставове које заступа Република Србија, у складу са закључцима Савета за националну безбедност и којих се наша земља принципијелно и доследно држи од њиховог усвајања, 25. фебруара ове године.