Printer Friendly Version Амбасада подржава наставак рада допунске школе српског језика у Москви - упис је у току @ 3 October 2022 09:16 AM

Амбасада Републике Србије у Руској Федерацији овим путем обавештава све грађане наше земље који бораве у Москви и Московљане српског порекла, да Допунска школа српског језика „Свети Ђорђе“ наставља свој рад и у школској 2022/2023. години, а упис и дан отворених врата ће се одржати у суботу, 8. октобра у 14:00 часова, на адреси Рјабиноваја улица, бр. 28А стр. 1, поред ресторана „Дамил“. Настава ће се и у наредном периоду одвијати на тој адреси, једном недељно и бесплатно, у просторијама потпуно опремљеним за безбедан и пријатан боравак деце, по свим образовним стандардима. Упис подразумева попуњавање Пријава за похађање школе, те молимо родитеље да припреме личне податке своје деце, нарочито јединствени матични број грађана, уколико је дете држављанин Републике Србије.

Рад ове школе ужива пуну подршку наше Амбасаде и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова. Он ће се одвијати према посебно прилагођеном програму, усмереном не само на учење и неговање српског језика и писма, већ и на стицање знања о Србији, њеној култури, духовности, историји и традицији, са циљем неговања српског идентитета и зближавања са матицом. Одговарајући уџбеници из Србије су такође обезбеђени.

Заинтересовани родитељи деце од 6 до 16 година могу контактирати организатора, госпођу Весну Симић путем електронске поште: vesnasimic@rambler.ru или на број телефона 8(926)187-61-72 ради добијања више информацијa о школи и процесу уписа, који је у току.

Амбасада Србије у Москви изражава своју пуну подршку раду школе, који је био веома успешан током претходне школске године. Позивамо родитеље српског држављанства и порекла, да упишу своју децу и омогуће им да науче српски језик и српску азбуку, да се кроз рад стручних предавача и међусобно дружење, боље упознају са својом отаџбином и негују свој национални идентитет.