Printer Friendly Version Контакт студената са амбасадама и њихово евидентирање је редовна пракса дипломатско – конзуларних представништава Републике Србије @ 22 September 2022 11:34 AM

Амбасада Републике Србије у Руској Федерацији обавештава домаћу јавност, као и српску студентску и академску заједницу Москве да се, супротно тврдњама појединих медија, не праве никакви спискови ван редовних евиденција и уобичајених активности амбасаде.

Наше дипломатско – конзуларно представништво у Москви, у склопу својих редовних активности, одржава контакте са студентима из наше земље који похађају високошколске установе у Русији. Повремено се формирају и ажурирају евиденције наших грађана који су на студијама, како би амбасада могла лакше са њима да ступи у контакту, да им помогне и да их обавештава о важним питањима.

Овим путем позивамо наше младе људе, који студирају политичке науке у Москви, да контактирају амбасаду ради упознавања се њеним радом и потенцијалног ангажовања на пракси у њеној служби, која им може бити драгоцена за даље усавршавање.

Амбасада наше земље у Москви је тачка окупљања и подршке за све грађане Србије, па тако и академску и студентску заједницу. Сматрамо да није одговорно наше редовне активности представљати као ванредне и позивамо домаће медије да своје наводе увек провере са амбасадом, ако их заиста занима објективно извештавање о раду српске дипломатије у Руској Федерацији.

Амбасадa Републике Србије у Руској Федерацији