Printer Friendly Version Предаја акредитива амбасадора Момчила Бабића председнику РФ В. Путину @ 20 September 2022 01:50 PM

Амбасадор Момчило Бабић је данас, 20. септембра уручио акредитивна писма председнику Русије Владимиру Путину, на свечаности у Кремљу, заједно са  још 23 амбасадора других земаља.

У обраћању председник Путин је указао да Русију и Србију повезују односи стратешког партнерства засновани на традицији пријатељства, културној, духовној и историјској блискости наших братских народа.

Такође је навео да са председником Вучићем редовно разматрају, при личним сусретима и у телефонским разговорима, кључна питања даљег развоја сарадње. Истакао је да цене тежњу српских пријатеља да спроводе уравнотежени независни курс на међународној сцени и да се наставља заједнички рад на продубљивању политичког дијалога, ширењу узајамне сарадње у економији, трговини, научно-техничкој и културно-хуманистичкој сфери.

Председник Путин је посебно истакао да ће да у оквиру међународног права, полазећи пре свега од резолуције 1244 Савета безбедности УН, и у будуће наставити да пружају српским пријатељима свестрану подршку у одбрани легитимних права и интереса Србије, заштити њеног државног суверенитета и територијалног интегритета.