Printer Friendly Version Учешће амбасадора Момчила Бабича на 25. Петербуршком међународном економском форуму @ 21 June 2022 11:31 AM

У име Амбасаде Републике Србије у Руској Федерацији на јубиларном 25. по реду Економском међународном форуму у Санкт Петербургу учествовали су амбасадор Момчило Бабић и први саветник Борис Секулић.

На маргинама Форума, 16. јуна амбасадор Момчило Бабић састао се са Денисом Буцајевом, генералним директором државне компаније „Руски еколошки оператор“. Током састанка Буцајев је упознао Бабића са радом компаније у сфери утилизације чврстих комуналих отпада у РФ. Изражена је заинтересованост за успостављањем сарадње са српским компанијама, као и ѕа инвестиционе и технолошке пројекте у Србији.

Такође, на маргинама Форума амбасадор Момчило Бабић се састао са Александром Дјуковом, председником УО компаније «Гаспромњефт» његовим најближим сарадницима. Током састанка, Дјуков је упознао амбасадора са радом компаније «Гаспромњефт» и НИС у Србији, са тренутним изазовима са којима се суочава компанија, као и са перпсктивама даљег развоја и сарадње.