Printer Friendly Version Свечаност уручења табле и заставе Александру Дибаљу, почасном конзулу Републике Србије у Красногорску @ 26 May 2022 11:48 AM

Данас је у просторијама Амбасаде Републике Србије у Москви одржана свечаност уручења табле и заставе почасном конзулу Републике Србије у Красногорску, руском држављанину Александру Дибаљу, члану Управног одбора и заменику генералног директора компаније „Газпром-нефт“.

У присуству чланова Амбасаде, амбасадор Момчило Бабић је поздравио Александра Дибаља и честитао му добијање звања почасног конзула Србије у Красногорску. Амбасадор је подсетио на дугу историју добрих дипломатских и укупних односа између Србије и Русије, истакао да нам је један од приоритета у раду дипломатије да даље развијамо све видове сарадње и придобијамо нове пријатеље у Русији. Амбасадор је укратко указао на најважније моменте из биографије А.Дибаља, из којих се очитује његова повезаност са Србијом, почев од тога да је као дете живео са родитељима у Београду, а затим је као заменик генералног директора „Газпром-нефт“, задужен за социјалне и спонзорске пројекте компаније у Србији водио спонзорство фудбалског клуба „Црвена звезда“, иницирао и организовао програм помоћи регионима Србије пострадалим у поплавама 2014. године, а такође руководио пројектом формирања украшавања мозаиком куполе и храма Светог Саве на Врачару.

Затим је амбасадор Бабић уручио таблу Конзулата у Красногорску и заставу Републике Србије почасном конзулу Александру Дибаљу и пожелео му успеха у раду и на новој дужности. У свом одговору, А.Дибаљ је истакао своју дугогодишњу везу са Србијом, коју сматра својом другом отаџбином. Захвалио је влади и председнику Србије на поверењу и додели звања почасног конзула Републике Србије у Красногорску, које му много значи.