Printer Friendly Version Сарадња са Русијом на пројектима у више области @ 3 February 2022 07:21 AM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан Харченком о односима двеју држава, сарадњи на заједничким пројектима, али и o актуелним темама.

Брнабић је изразила захвалност на могућности да Србија, крајем прошле године, учествује на Међународном извозном форуму, као и на прилици да се она састане са премијером Руске Федерације Михаилом Мишустином.

Амбасадор Русије je похвалио веома успешну посету Москви премијерке Брнабић и учешће Србије на Међународном извозном форуму, као вид подстицања сарадње привредника двеју земаља.

Двоје саговорника разговарали су и о реализацији пројекaта дигиталног повезивањa, размени идеја, искустава и стратегија у оквиру високотехнолошких компоненти, саобраћајне инфраструктуре и медицине.

Брнабић је истакла да очекује даље интензивирање привредне сарадње, али и посета званичника двеју земаља, при чему је изразила уверење да ће председник Владе Руске Федерације Мишустин ускоро посетити Србију.

Извор/Фото: http://www.srbija.gov.rs