Printer Friendly Version Србија се нада да ће Русија подржати њен суверенитет @ 23 November 2021 12:14 PM

Отправник послова: Србија високо цени подршку Русије суверенитету Србије

Москва, 23. новембар – РИА НОВОСТИ. Србија високо цени подршку Русије суверенитету и територијалном интегритету Србије и нада се да ће Москва наставити са таквом политиком и у будућности – рекао је за РИА Новости отправник послова Амбасаде Србије у РФ Славољуб Царић.
„Србија високо цени подршку Русије суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије. Србија је захвална Русији на таквом ставу и, наравно, нада се да ће Русија наставити такву политику и у будућности“, рекао је Царић.
Председник Србије Александар Вучић 24. новембра планира путовање у Москву, а 25. новембра очекује састанак са руским лидером Владимиром Путином.
Оружани сукоб између албанских сепаратиста Ослободилачке војске Косова и српске војске и полиције довео је  1999. године до бомбардовања Југославије (коју су тада чиниле Србија и Црна Гора) од стране НАТО снага. У марту 2004. године косовски Албанци су организовали погром, који је довео до масовног исељавања Срба из покрајине и уништавања бројних споменика њихове историје и културе.
Косовско-албанске структуре у Приштини су 17. фебруара 2008. године једнострано прогласиле независност од Србије. Самопроглашену републику не признају: Србија, Русија, Кина, Иран, Шпанија, Грчка и низ других држава.

РИА НОВОСТИ