Printer Friendly Version У Амбасади Србије саопштено је о очекивањима од Вучићеве посете Москви @ 23 November 2021 12:13 PM

Амбасада Србије: Београд очекује позитивне резултате Вучићеве посете Русији

Москва, 23. новембар – РИА НОВОСТИ. Лидери Србије и Русије најпре се састају како би разговарали о заједничким пројектима у области енергетике, рекао је за РИА Новости отправник послова Амбасаде Србије Славољуб Царић.
Председник Републике Александар Вучић требало би да стигне у Москву 24. новембра, а наредни дан је предвиђен за разговор са Владимиром Путином.
„Имајући у виду изузетно висок ниво политичких и економских односа и стратешког партнерства (…), као и одличне личне односе (…) предмет разговора биће, наравно, и друге теме,“ додао је дипломата.
Према речима Царића, српска страна од посете очекује „позитивне резултате, јачање и наставак сарадње у низу области“. Београд такође рачуна на даљу подршку Русије у вези са суверенитетом и територијалним интегритетом земље.
Русија је сада практично једини снабдевач Србије природним гасом. Србија је последњих година добијала више од две милијарде кубних метара гаса гасоводом преко Украјине и Мађарске, а 1. јануара званично је у гасоводни систем Србије пуштен руски гас из гасовода „Турски ток“, преко Бугарске.
Осим тога, Москва није признала самопроглашену државу Косово, која се једнострано отцепила.  

РИА НОВОСТИ