Printer Friendly Version Србија придаје изузетан значај унапређењу односа са Русијом @ 16 November 2021 08:00 AM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан Харченком о односима двеју држава, партнерству и сарадњи на заједничким пројектима.
Боцан Харченко је уручио председници Владе позив руског премијера Михаила Мишустина за учешће на Међународном експортном форуму, који се 10. децембра одржава у Москви.
Он је истакао да ће овогодишњи форум, на којем ће Србија учествовати као земља партнер, бити посвећен извозницима, експертима, званичницима и развојним институцијама и актуелним питањима о могућностима повећања извоза.
Премијерка је исказала захвалност на позиву за учешће на овој важној међународној платформи и истакла да Србија придаје изузетан значај унапређењу, како економских, тако и свеукупних односа са Русијом, као важним стратешким и једном од најзначајнијих економских партнера Србије.
У светлу предстојеће посете Москви, саговорници су констатовали да традиционално партнерство и искрене везе два народа представљају обострану обавезу наших држава да буду и даље посвећене унапређењу и ширењу билатералних односа, кроз сусрете званичника на највишем нивоу и грађење партнерских односа.
Амбасадор Русије је, када је реч о актуелној епидемиолошкој ситуацији, обавестио Брнабић о томе да је та земља започела коришћење нове вакцине против COVID-19 „Спутњик Лајт“ у циљу што ефикасније борбе против вируса.

Извор/Фото: www.srbija.gov.rs/Танјуг