Printer Friendly Version Вест о учешћу на World Food Moscow 2021. @ 21 September 2021 01:08 PM

Дана 21. септембра 2021. године Славољуб Царић, отправник послова a.i. Републике Србије у у амбасади Републике Србије у Москви учествовao je на изложби WorldFood Moscow.

На међународном сајму хране и пића „World Food Moscow 2021,“ који се одржава у Москви у периоду од 21. до 24. септембра, своју извозну понуду на површини од 160 метара квадратних представиће 17 српских произвођача воћа и поврћа, месних прерађевина, вина, алкохолних производа и зачинских додатака.

Првог дана сајма српске произвођаче посетио је Славољуб Царић, отправник послова у амбасади РС у Москви, који је у друштву Дејана Делића, директора Представништва ПКС у РФ, обишао штандове српских произвођача.

Наступ домаћих компанија организују Привредна комора Србије  и Развојна агенција Србије са циљем промоције потенцијала домаће привреде, подршке извозницима и њиховог повезивања са партнерима у иностранству.

„World Food Moscow 2021“ (http://www.world –food.ru) је водећи  сезонски међународни сајам из области хране и пића на тржишту  Русије и земаља бившег СССР, који се одржава на површини од преко 58 метара квадратних у оквиру сајамског изложбеног простора  „Crocus Expo“ у Москви. Ова година је јубиларна јер се обележава 30 година постојања сајма, а преко 30.000 посетилаца сајма ће имати прилику да се упозна са производним програмом више од 1760 излагача из 65 земаља света.