Printer Friendly Version Наставак јачања стратешког партнерства са Русијом @ 29 December 2020 02:07 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан-Харченком, коме је, уз честитке за новогодишње и божићне празнике, изразила захвалност на великодушној помоћи коју је Русија упутила Србији за борбу против коронавируса и спремности за сарадњу око Спутњик вакцине.

Брнабић је оценила да су односи двеју земаља веома добри и развијени на политичком, економском, културном и другим пољима, додавши да ће Влада Србије наставити да ради на њиховом даљем јачању на темељу стратешког партнерства.

Реализација заједничких пројеката допринеће унапређењу сарадње, истакла је она и посебно нагласила значај скорог завршетка радова на руском гасоводу кроз Србију.

Премијерка је рекла да је вест да ће одређена количина Спутњик вакцине стићи у Србију пре краја године веома добра, и исказала захвалност Боцан-Харченку на спремности и солидарности Русије да до тога дође.

Амбасадор је пренео председници Владе поздраве и честитке за предстојеће празнике руског премијера Михаила Мишустина, оценивши да су односи двеју земаља на високом нивоу и да их карактерише добра сарадња на свим нивоима.

Саговорници су потврдили спремност да и у наредној години наставе успешну економску, политичку и културну сарадњу.

Београд, 28. децембар 2020.