Printer Friendly Version Амбасадор М. Лазански у посети митрополиту Волоколамском и председнику Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије Илариону @ 21 October 2020 09:34 AM

Амбасадор Србије у Руској Федерацији господин Мирослав Лазански је 13. октобра 2020. године био у посети Његовом Високопреосвештенству митрополиту Волоколамском Илариону у просторијама Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије.

Амбасадору је био приређен срдачан дочек. Повела се дискусија о традиционално добрим односима Српске и Руске Православне Цркве, завршетку радова на украшавању ентеријера Храма Светог Саве на Врачару, као и о незавидном положају српских светиња на Косову и Метохији. Митрополит Иларион је потврдио спремност да развија конструктивне односе са дипломатском мисијом Србије у Руској Федерацији. Амбасадор Србије је изразио наду да ће Храм Светог Саве представљати савремену Аја Софију за православни свет.

На састанку је присуствовао и секретар за односе са даљим иностранством Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије протојереј Сергиј Звонарјов.