Printer Friendly Version Посета изложбе „Песници и писци са фронта“ и премијера документарног филма „Победа је једна за све нас“ у Државној Думи 22. јуна 2020. године @ 1 July 2020 12:22 PM

Изванредни и Опуномоћени Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Њ.Е. господин Мирослав Лазански је 22. јуна 2020. године на позив председника партије „Праведна Русија“ и руководиoца фракције „Праведна Русија“ у Државној Думи Федералне Скупштине Руске Федерације Сергеја Михајловича Миронова посетио изложбу „Песници и писци са фронта“ у Државној Думи и присуствовао премијери кратког документарног филма „Победа је једна за све нас“ у знак обележавања Дана сећања и жалости, односно почетка Хитлеровог напада на Совјетски Савез.

Документарни филм је снимљен на иницијативу Сергеја Миронова и у сарадњи са хуманитарним фондом „Доктор Лиза“, а у реализацији су учествовали реномирани глумци из четири савезничке државе из Другог светског рата: Совјетског Савеза, Велике Британије, Француске и САД. Изложба укључује ретке фотографије, рукописе и писма из породичних архива потомака писаца и песника који су учествовали у рату.

Амбасадор Лазански је присуствовао свечаности заједно са руководством политичких фракција и посланицима Државне Думе, ветеранима, као и амбасадорима Бугарске и Демократске Народне Републике Кореје.