Printer Friendly Version Састанак изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Србије у Руској Федерацији Мирослава Лазанског са изванредним и опуномоћеним амбасадором Републике Киргизије у Руској Федерацији Аликбеком Џекшенкуловом, 21. јануара 2020. године @ 29 January 2020 07:06 AM

Куртоазна посета изванредног и опуномоћеног амбасадора Р. Србије у РФ Мирослава Лазанског Амбасади Републике Киргизије у РФ је одржана 21. јануара 2020. године у просторијама Амбасаде Р. Киргизије. Том приликом је одржан састанак са изванредним и опуномоћеним амбасадором Р. Киргизије у РФ А. Џекшенкуловом.

 

На састанку су размењена мишљења о актуелном стању билатералних односа, сарадњи у оквиру међународних организација, сфери туризма, образовања, на плану ширења културних и хуманитарних веза.

Амбасадор Р. Србије у РФ М. Лазански је изразио интересовање и спремност Р. Србије на плану јачања билатералних односа са Р. Киргизијом и интензивирање билатералних сусрета на нивоу министара спољних послова, министара за трговинско-економску и културну сарадњу, као и организацију сусрета на високом нивоу.

Амбасадор Р. Киргизије у РФ А. Џекшенкулов је потврдио постојање спремности Р. Киргизије у правцу јачања билатералне сарадње са Р. Србијом. Изразио је спремност за пружање неопходне помоћи за добијање агремана и организацију посете амбасадора М. Лазанског Р. Киргизији.

Састанак је резултирао закључком о постојању сагласности у контексту неопходности развијања и јачања пријатељских односа две стране, као и стварања неопходних услова за ширење узајамно-корисних веза у свим областима сарадње.