Printer Friendly Version Пријем амбасадора РС у РФ г.Мирослава Лазанског код председника партије ''Праведна Русија'' г.Сергеја Миронова, 24.01.2020. @ 28 January 2020 09:54 AM

Председник партије „Праведна Русија“ и руководилац посланичке групе партије „Праведна Русија“ у Државној Думи РФ, Сергеј Миронов примио је делегацију Амбасаде РС у Москви на челу са амбасадором Мирославом Лазанским у просторијама „Праведне Русије“ у Државној Думи 24. јануара 2020. године.

Са руске стране састанку су присуствовали члан Президијума централног савета партије „ПР“ и заменик руководиоца фракције у Парламенту, заменик председника комитета за међународне односе Алексеј Чепа, секретар Президијума партије „ПР“ за међународна питања, потпредседник Социјалистичке Интернационале Александр Романович, као и помоћник Сергеја Миронова у Санкт-Петербургу Александр Лисов.

Сергеј Миронов је поздравио нашу делегацију и нагласио да посланици партије „Праведна Русија“ у Државној Думи пажљиво прате ситуацију у Србији и увек су спремни за сарадњу и пружање помоћи у свему. Посебно је истакао да му је веома пријатно што у Европи постоји држава која није увела санкције РФ и није протерала руске дипломате, без обзира на велике притиске који су вршени на Србију да то учини. Миронов се посебно осврнуо на добре односе које имају РФ и РС на свим нивоима. У даљем разговору нагласио да партија „Праведна Русија“ има потписане Споразуме о сарадњи са „Социјалистичком Партијом Србије“ и са „Српском Радикалном Странком“.

Амбасадор Мирослав Лазански се захвалио Сергеј Миронову на топлој добродошлици и рекао да Србија памти све добро што Русија чини и што је већ учинила за нас и да је спремна за даљи наставак одличне сарадње на свим нивоима.

Обострано констатовано да се економска сарадња развија добро, са добром перспективом за будућност. Интензивно се развија сарадња у области енергетике, пољопривреде, инфраструктуре и грађевинарства.