| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Адреса и радно време

Амбасада Републике Србије
Мосфильмовская, дом 46
119285, Москва

Радно време
Понедељак–петак: 9:00 – 17:00 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):
Понедељак-Петак: 9:30 – 15:00 (шалтер)

КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ВРШИ ПРИЈЕМ СТРАНАКА ИСКЉУЧИВО ПРЕМА ПРЕТХОДНО ЗАКАЗАНИМ ТЕРМИНИМА ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА: +7 (495) 988 66 45.

Странке се, у циљу пружања конзуларних услуга, могу обратити Конзуларном одељењу за заказивање термина у периоду од 9:00 до 17:00 часова сваког радног дана, по московском времену.

У данима када су државни празници Републике Србије и Руске Федерације конзуларно одељење је затворено.

Контакт:

Тел: +7 (495) 988 66 45
Факс: +7 (495) 988 66 46
e-mail: ambasada.moskva@mfa.rs
Twitter: @SRBinRussia ; Telegram: t.me/SRBinRussia

Конзуларно одељење:

Телефон: +7 (495) 988 66 45
Факс: +7 (499) 147 41 04
e-mail: konzularno.moskva@mfa.rs

Како да дођете:
Амбасада Републике Србије се налази у реону метро станица “Кијевскаја” и “Универзитет”. Од метро станице “Кијевскаја” може да се дође аутобусима бр. 17, 34, 91, 119 и 394 до станице “Мосфиљмовскаја дом 13”, која се налази испред зграде Амбасаде. Од метро станице “Универзитет” може да се дође аутобусима бр. 34 и 119 до истог одредишта.

Карта


 
РЕГИСТРАЦИЈА ЗА АПЛИКАЦИЈУ ConsentID ЗА ПРИСТУП ПОРТАЛУ "еУПРАВА" У КОНЗУЛАРНОМ ОДЕЉЕЊУ ОД 01.02.2023. ГОДИНЕ

Обавештавамо све држављане Републике Србије у Руској Федерацији да ће од 1. фебруара 2023. године у Конзуларном одељењу Амбасаде Србије у РФ моћи да се региструју и преузму параметре за  мобилну апликацију за електронску идентификацију  (ConsentID), која служи за пријаву и верификацију налога на порталу  "еУправа".

Портал "еУправа" пружа велики асортиман услуга у електронском виду (заказивање термина за лична документа, прибављање потврда о неосуђиваности, уверења о слободном брачном стању и сл.), које су посебно погодне за држављане Републике Србије у иностранству.

Више о услугама "еУправе" можете наћи на следећем линку: https://euprava.gov.rs/


Услуга регистрације и добијања параметара за апликацију је бесплатна, а врши се лично по претходном заказаном термину у Конзуларном одељењу Амбасаде Републике Србије у Москви. О условима за добијање предметних параметара прочитајте ОВДЕ


ПУТОВАЊЕ МАЛОЛЕТНИХ ЛИЦА ПРЕКО ДРЖАВНЕ ГРАНИЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Овим путем обавештавамо да, у складу са одредбама члана 54. став 2. Закона о граничној контроли, за прелазак државне границе Републике Србије малолетних лица која поседују страно држављанство, није потребна сагласност родитеља.


Малолетно лице, држављанин Републике Србије до навршене 16. године живота, када путује само или у пратњи другог лица које му није родитељ или законски заступник, мора поседовати оверену сагласност оба родитеља или законског заступника. Уколико малолетно лице путује у пратњи једног родитеља, није потребна писана сагласност другог родитеља.


 
 
АМБАСАДОР МОМЧИЛО БАБИЋ ПРИСУСТВОВАО ОКРУГЛОМ СТОЛУ НА ДИПЛОМАТСКОЈ АКАДЕМИЈИ МИП РУСИЈЕ

 

Амбасадорски округли сто о хуманитарним иницијативама за мирно решење украјинског конфликта, 15. септембра о.г, у организацији Дипломатске академије Министарства спољних послова РФ, отворили су министар спољних послова РФ Сергеј Лавров, заменик министра Михаил Галузин и ректор Дипломатске академије Александар Јаковенко.

Министар спољних послова РФ Сергеј Лавров је на самом почетку изложио основне аспекте руског виђења украјинског конфликта, као и препреке за његово решавање. Министар је истакао да је овај округли сто прилика да амбасадори поставе сва питања која желе, уз изражену спремност за вођење отворене дискусије.

Скупу су поред амбасадора Бабића, присуствовали и амбасадори Азербејџана, Аргентине, Белорусије, Бразила, Венецуеле, Вијетнама, Египта, Етиопије, Замбије, Израела, Индије, Индонезије, Ирана, Јерменије, Јужноафричке Републике, Казахстана, Кине, Киргиске Републике, Мексика, Никарагве, Панаме, Републике Конго, Саудијске Арабије, Северне Кореје, Сирије, Тајланда, Таџикистана, Турске, Уједињених Арапских Емирата и Уганде.


НОВИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА ЗА РАДОВЕ НА ТОПЛОВОДУ

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА ПУТЕМ НАРУЏБЕНИЦЕ


МИЛОШ БИКОВИЋ ПОСЕТИО АМБАСАДУ СРБИЈЕ

Амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Момчило Бабић примио је, у петак 31. августа, нашег истакнутог драмског уметника Милоша Биковића. Амбасадор Бабић се захвалио господину Биковићу за велики допринос развоју српско - руске културне сарадње и честитао му на великим личним успесима, попут улога у изузетно популарним руским филмским остварењима и недавној турнеји представе "Лаж" Београдског драмског позоришта у више градова Руске Федерације.

Милош Биковић је истакао важност културе и очувања културних веза Србије и Русије у сложеним међународним околностима и поздравио тежње српске дипломатије у Руској Федерацији да се настави и продуби сарадња у науци, просвети и култури, посебно крoз формат будућег центра "Никола Тесла". Амбасадор Бабић је нагласио да је амбасада Србије у Москви увек отворена за наше уметнике, научнике и културне раднике који желе да доприносе развоју српско-руских односа и да је допринос личности попут Милоша Биковића, које су стекле велики углед у Русији, веома важан и драгоцен.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова